1915Çanakkale Köprüsü Yapım Metodolojisi Alanında Yılın En Başarılı Projesi Seçildi

Uluslararası Yollar Federasyonu (IRF), 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi'ni, dört yıllık rekor tamamlanma süresinde uygulanan yenilikçi yöntemler ve mühendislik çözümlerinden dolayı yapım metodolojisi alanında yılın en başarılı projesi seçti. 

 

1915Çanakkale Köprüsü, International Road Federation (IRF) tarafından 2 Kasım 2022 akşamı Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da düzenlenen ödül töreninde Yapım Metodolojisi kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 

 

1948 yılında kurulan ve uluslararası otoyol sektörünün çatı örgütü olan ABD – Washington merkezli International Road Federation (IRF) tarafından 31 Ekim – 3 Kasım 2022 tarihleri arasında Washington’da düzenlenen Yarına Ulaşan Yollar Konferansı kapsamında IRF Küresel Yollar Başarı Ödülleri de sahiplerini buldu.

 

1915Çanakkale Köprüsü’nün ödülünü, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Müşaviri Fethi Turgut, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sağlam, KGM Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir ve yüklenici ortak girişim adına ÇOK A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Reşit Yıldız birlikte aldılar.

 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yap- işlet-devret modeliyle ihale edilen ve inşaat çalışmaları Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den DL E&C ve SK ecoplant şirketlerinin kurduğu ortak girişim tarafından yürütülen 1915Çanakkale Köprüsü 2023 metrelik orta açıklığıyla ‘dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ ve 334 metre tepe noktasıyla ‘dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü’ olma unvanını taşıyor. 

 

Uluslararası Yollar Federasyonu (IRF) 2021 yılında,1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi'ni, zengin kaynak çeşitliliğine sahip çoklu finansman yapısı nedeniyle “Yılın En Başarılı Finansman Projesi” seçmişti. 1915Çanakkale, şu ana dek 12 finans ödülü, 1 çevre ödülü, 4 istihdam ödülü ve 2 mühendislik ödülü kazandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni