vivo ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

vivo, teknolojinin daha iyi hedefler için kullanılmasını amaçlayan “Teknoloji Parlak Bir Geleceği Aydınlatır” temalı sürdürülebilirlik yaklaşımı çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmaları, ilk “vivo Sürdürülebilirlik Raporu”nda anlattı. vivo’nun sürdürülebilirlik yaklaşımı; teknoloji paylaşımı, yeşil ortak yaşam, değer yaratma ve toplumsal sorumluluk olmak üzere dört stratejik bölümden oluşuyor. vivo yayınladığı raporda, sürdürülebilir kalkınmaya katkısını artırmayı ve uzun vadeli başarı için bir ayrıntılı bir plan oluşturmayı hedeflediğini vurguluyor.

 

vivo sürdürülebilirlik yaklaşımını, stratejisini ve uygulamalarını içeren “vivo 2021 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınladı. Hazırladığı rapor ile vivo, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda geliştirdiği uygulamalarına objektif, şeffaf ve kapsamlı bir genel bakış sunuyor. Şirketin teknolojinin daha iyi hedefler için kullanılmasını temel amaç olarak belirleyen “Teknoloji Parlak Bir Geleceği Aydınlatır” temalı sürdürülebilirlik yaklaşımı; teknoloji paylaşımı, yeşil ortak yaşam, değer yaratma ve toplumsal sorumluluk olmak üzere dört stratejik alana odaklanıyor. 

 

Teknolojinin hedefinin insanlara neşe getirmek olması gerektiğine inanan vivo, herkese fayda sağlamak ve daha iyi bir dijital gelecek yaratmaya yardımcı olmak için ürün geliştirme felsefesinin merkezine teknolojik inovasyon ve dijital sorumluluğun entegrasyonunu koyuyor. vivo, küresel Ar-Ge ağının yanı sıra endüstriyel tasarım, görüntüleme sistemi, işletim sistemi ve performans olmak üzere dört alanda gerçekleştirdiği teknolojik inovasyonlar ile, hem kaliteli hem de kolay bir kullanıcı deneyimi yaratmayı hedefliyor. Bu inovasyonlar arasında özelleştirilmiş görüntüleme çipi, vivo ZEISS Ortak Mühendislik Görüntüleme Sistemi, ekran içi parmak izi tarama teknolojisi ve Gimbal Stabilization teknolojisi öne çıkıyor. Şirket ayrıca dijital dünyayı her kullanıcının benimsemesine yardımcı olmak için erişilebilir bilgiler, her yaşa uygun ürünler ve kullanıcı dostu özellikler sağlamaya yönelik de önemli çalışmalar yürütüyor.

 

“Düşük Karbonlu Geri Dönüşüm” ile sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar 

 

İşletmelerin sürdürülebilir kalkınmasının doğal çevreye dayandığına inanan vivo yeşil kalkınmayı teşvik etmeyi de sorumluluğu olarak görüyor. Şirket bu nedenle üretimde tüm ürün yaşam döngüsü boyunca “düşük karbonlu geri dönüşüm” gerçekleştiriyor. Kullandığı yeşil ambalajlar, zararlı maddelerin sıkı kontrolü, kurduğu geri dönüşüm ve bertaraf mekanizmaları ile çevresel etkiyi azaltmaya ve kaynakların kullanımını iyileştirmeye devam ediyor. Operasyon tarafında da yeşil ve düşük karbonlu üretim ve operasyon, enerji tasarrufu ve çevre korumayı teşvik ediyor; enerji ve kaynak tüketimini ve emisyonları azaltmak için süreç yükseltme ve yönetim optimizasyonunu kullanıyor. Sürdürülebilirlik raporundaki veriler, vivo'nun çevresel yönetim çabalarının tamamının tehlikeli olmayan atık geri dönüşümü, atık su arıtma ve sera gazı emisyon oranı açısından standartları karşıladığını gösteriyor.

 

400’ün üzerinde teknolojik standartta vivo imzası var

 

Endüstri standartlarının belirlenmesine de aktif olarak katılan vivo; sektörün teknolojik gelişimi için bugüne kadar iletişim, yapay zekâ (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanlarında, doğrudan veya dolaylı olarak 400'ün üzerinde ulusal standardın, endüstri standardının ve grup standardının geliştirilmesine öncülük etti veya katıldı. 

 

Karşılıklı güven ve istikrarı amaçlayan bir ekosistem 

 

Uzun vadeli ve istikrarlı gelişiminin ancak çalışanların, tedarikçilerin ve iş ortaklarının birlikteliği ile sağlanabileceğine inanan vivo, iç ve dış paydaşlarının temel ihtiyaçlarına önem veriyor; adalet, dürüstlük ve sürdürülebilirlik ilkelerini savunuyor. Sorumlu tedarik zincirini teşvik etmek ve karşılıklı güven ve iş birliğinden oluşan ve hem vivo hem de paydaşlarının kazanacağı bir ekosistem oluşturmak için iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor. 

 

vivo'nun kurucusu, Dünya Başkanı ve CEO'su Shen Wei, “Sağlıklı ve sürdürülebilir bir şirketin; doğa,  çevre, kaynaklar ve toplumla bir denge kurmak ve gelişebilmek için sosyal sorumluluk alması gerekir. vivo olarak teknoloji şirketlerinin sürdürülebilir kalkınmayı ancak çağın ve sektörün trendlerini takip ettiklerinde gerçekleştirebileceğine ve bu sayede büyüme için ivme kazanabileceğine inanıyoruz. 'Sürekli sürprizler yaratırken mükemmeli yakalamaya cesaret etme' vizyonumuz ile her zaman bir yandan bilim ve teknolojinin gücü ile ürün ve deneyimler geliştirmeyi sürdürecek, diğer yandan daha fazla toplumsal sorumluluk alarak sorunların çözüme kavuşmasına yardımcı olacağız. Çin felsefesinde orijinal hedefe sadık kalma, doğru şeyleri yapma ve işleri doğru şekilde yapma tutumunu açıklayan ‘Benfen’ felsefesine dayanan ‘toplum için değer yaratma’ misyonumuz doğrultusunda, daha fazla sosyal değer yaratmak ve insanlara neşe ve güzellik getirmek için dört stratejik odağımıza bağlı kalarak teknolojimizi daha iyi bir gelecek yaratmak için kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Sosyal kalkınma ve kamu refahına da katkıda bulunan vivo, son 10 yılda Çin’de ve dünyanın farklı ülkelerinde afet yardımı ve toplum refahı konularında aktif olarak yer aldı. “Su Arıtma Programı” ve “Aşk İçin Yürü” de dahil olmak üzere çeşitli programları desteklemek için One Foundation gibi Çinli ve yabancı uluslararası dernek ve vakıflar ile iş birliklerine imza attı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni