Tek kişilik tatil seyahatleri azaldı

Online seyahat bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu Obilet verilerine göre, 2022 yaz döneminde vatandaşların tatil bölgesi tercihleri 2021 yılındaki gelişmelerden önemli ölçüde etkilendi. 2022 yaz sezonunda 2021’e göre tercih edilme oranı en çok artan bölgeler Alanya ve Fethiye olurken, tatil bölgelerine alınan biletlerde tek kişilik biletlerin oranı da 5 düştü.

 

Obilet’un otobüs, uçak bileti ve otel rezervasyonu satış verilerini derleyerek yaptığı çalışmaya göre, 2022 yaz sezonunda 2021’e göre tercih edilme oranı en çok artan bölgeler Alanya ve Fethiye olurken, 2021 yazında orman yangınlarıyla gündeme gelen Marmaris ve Manavgat/Side bölgelerine olan talepteki artış daha sınırlı kaldı. Önceki yıllarda İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla hızlı bir artış yakalayan Çeşme bölgesi ile konaklama-yeme-içme maliyetlerinin artmasından olumsuz etkilenen Bodrum’daki artış da benzer şekilde Alanya ve Fethiye’nin gerisinde kaldı.

 

Bu yıl tatil beldelerine gerçekleştirilen bireysel seyahatlerin toplamdaki oranının azaldığı, ailecek veya grup şeklinde yapılan bilet alımlarının arttığı tespit edildi. Tatil bölgelerine alınan biletlerde tek kişilik biletlerin oranı 5 düşerken, 3 ve 4 kişilik bilet alımlarının oranı 10 arttı.

 

En ucuz otobüs bileti 19 TL oldu

Seyahat bileti alımı ve otel rezervasyonlarında online platformları tercih eden müşteriler içinde, nüfusun genelindeki mobil telefon kullanım oranlarından farklı olarak, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına kıyasla daha ağır bastığı gözlendi. Ayrıca, seyahatlerini tatil yörelerine gerçekleştiren kullanıcılardaki iOS kullanıcılarının oranı, tatil dışı bölgelere seyahat eden kullanıcılardaki iOS kullanıcılarına göre 6 arttı. Aynı inceleme Android kullanıcıları için yapıldığında bu oranın 10 daha az olduğu tespit edildi.

 

Bu yaz tatil beldelerine yapılan otobüs yolculuklarında en ucuz bilet tutarı Orhangazi-Yalova rotasında 19 TL,  en pahalı bilet tutarı ise Van-Antalya ve Van-Fethiye arasında 975 TL olarak gerçekleşti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni