Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan: Kurumsal seyahat alanında 2022 yılını yüzde 116 rekor büyüme ile kapatıyoruz

Karmaşık rezervasyonlar, iptaller ve ertelemeler seyahat planlaması sırasında şirketlerin zaman ve maliyet kaybı yaşamasına sebep oluyor. Tabii satın alma işleminin sonrasındaki fatura süreçleri, bilet iptal durumları ve gerçekleşen seyahatle ilgili raporlama işlemleri de şirketteki ilgili departmanları zorlayan süreçler olarak öne çıkıyor. Enuygun’un 2019 yılından itibaren her yıl üye firma sayısı 100’den fazla artan ürünü Enuygun Kurumsal, kullanıcılarına satın alma aşamasında avantajlı ücretler sunarken satış sonrasında ise şirketteki yetkililere süreçleri efektif bir şekilde yönetmeleri için kolaylıklar sağlıyor.

 

Enuygun’un 2019 yılından beri hizmet sunan Enuygun Kurumsal ürünü, kolay arayüzü sayesinde şirketlerin seyahatler için satın alma işlemlerini kolay bir şekilde yönetmesini sağlıyor. Ayrıca Enuygun Kurumsal, üye şirketlerin satın alma sonrasında yaşayabileceği tüm zorluklarda onlara deneyimli ekibiyle birlikte destek sağlıyor. 

 

Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan: Üye kurumların satın alma işlemi sonrasında da yanındayız

Konuyla ilgili kurumsal seyahat alanında yaşanan zorlukları ve Enuygun Kurumsal’ın bu sorunlara çözüm önerilerini anlatan Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan söz konusu sorunları üç ana başlık altında listeledi. Özkan;” Kurumsal seyahat alanındaki en büyük sorunları fatura işlemlerindeki yanlışlıklar, bilet iptalinde yaşanan zorluklar ve raporlama sürecini iyi yönetememek olarak sıralayabilirim. Enuygun olarak bizim için kurumsal firmalarımıza avantajlı ücretler ve kolay bir satın alma süreci yaşatmak oldukça önemliyken aynı kolaylığı satış sonrası şirketlerin seyahat yetkilileri için sunmak da bir o kadar önemli. Bu nedenle kurumsal seyahatlerdeki fatura, bilet iptal ve raporlama süreçlerinde onların her an yanındayız”dedi.

 

Bahsettiği zorlukları detaylı şekilde açıklayan Özkan sözlerine şöyle devam etti;” Bazı durumlarda kurumsal seyahatler için alışveriş yapan şirket yetkilileri bilet seçimini yaptıktan sonra kurumsal fatura seçeneğini işaretlemeyi unutabiliyor. Bu gibi durumlarda şirketler fatura kestirme aşamasında yapılan hata nedeniyle maddi zarara uğruyor. Enuygun Kurumsal’da faturalar direkt üye kurum adına kesildiği için bu sorun yaşanmıyor. Başta da belirttiğim gibi bilet iptal süreci de şirketlerin sorun yaşadığı bir diğer nokta. Çünkü son dönemde hava yollarının neredeyse tüm ücret tiplerinde bilet iptaline veya değişikliğine izin vermemesi, işinin doğası gereği planları sürekli değişen kurumsal firmalara ciddi maliyetler çıkarıyor. Enuygun Kurumsal’da sunulan Bilet İptal Güvencesi ile şirketler seyahatlerini bu gibi durumlara karşı güvence altına alabiliyor ve gereken durumlarda biletlerini 3 saat öncesine kadar iptal ederek ödedikleri ücretin 90’ını geri alabiliyor. Kurumsal seyahatlerde bir diğer önemli konu elbette seyahatlerin takibi ve analizi. Ayrı bir iş yükü isteyen bu süreç gerek seyahatlerin verimliliği gerekse maliyet açısından mutlaka göz önünde bulundurulması gereken noktalardan. Klasik yöntemlerle faturalar veya beyana dayalı takip oldukça zor ve efor isteyen bir süreç haline gelebiliyor. Tam bu noktada Enuygun Kurumsal’ın “Raporlar” alanından ilgili dönemde yapılan tüm harcamaların görüntülenmesiyle yapılan seyahatlerin birim maliyetine kadar tüm kırılımlarla raporunun alınması ve anlık takibinin yapılması mümkün. Böylece seyahatler kolaylıkla takip ve analiz edilebilir.”

 

Enuygun Kurumsal’ın sunduğu en önemli avantajlar ve kolaylıklar

2019 yılında Enuygun çatısı altında hayata geçirilen Enuygun Kurumsal, üye kurumlara sunduğu kampanyalar ve kurumsal şirketlere özel ücretlerle seyahat harcamalarının daha avantajlı hale getirilmesini sağlıyor.  Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kurumların satın alma işlemlerini daha hızlı şekilde yapmasını sağlayan Enuygun Kurumsal, üye sayısını günden güne artırmaya hız kesmeden devam ediyor. Ekim ayı itibarıyla 4.500 üyesi bulunan Enuygun Kurumsal, yıl sonuna kadar üye kurum sayısını 5.000’e çıkarmayı hedefliyor

 

Farklı yetkilerdeki kullanıcı tiplerinin (şirket yetkilisi, onay yetkilisi, kullanıcı) tek bir sistem üzerinden seyahat işlemlerini tamamlayabiliyor olması, Bilet İptal Güvencesi ile uçuştan 3 saat öncesine kadar bilet iptal etme ve bilet bedelinin 90’ını iade alma imkanı, dış hat uçuşlara özel kampanya ve indirimler Enuygun Kurumsal’ın şirketlere sunduğu avantajlardan sadece birkaçı. Enuygun Kurumsal, onlarca hava yolunda üye şirketlerine özel indirimler, ilave bagaj hakları, kural esnekliği gibi avantajlar sunuyor. Ayrıca Enuygun Kurumsal üyeliğiyle birlikte sizinle paylaşılacak kurumsal destek hattı numarası sayesinde 7/24 çağrı merkezinde öncelik hakkı da bu ürünün öne çıkan bir diğer artısı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni