Antalya Finike Toptancı Hali Sezonu Açtı

Başkan Böcek, ‘Üreticinin de tüketicinin de yanındayız’

 

Finike Toptancı Hali Sezon Açılışı’na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye’de en fazla hali ve esnafı olan Antalya’da üreticinin, tüketicinin her zaman yanında olduklarını söyledi. 

 

2022-2023 Finike Toptancı Hali’nde yeni sezon törenle başladı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Finike Halciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Finike Hal Dernek Başkanı İsmail Karataş, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, meclis üyeleri, muhtarlar, STK,  dernek, oda temsilcileri, komisyoncu, tüccar ve vatandaşlar katıldı. Törende hal sezonunun bereketli geçmesi ve hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı konuşmada, 19 ilçenin 913 mahallesine kimseyi ötekileştirmeden eşit hizmet götürerek, köylünün, çiftçinin, tüketicinin emrinde olmaya çalıştıklarını belirtti. Türkiye’de en fazla hali ve esnafı olan Büyükşehir Belediyesi olduklarına dikkat çeken Başkan Böcek, “Planlı, kurallı ve kimlik kent olmak için yola çıktık. Çiftçimiz, köylümüz, kentlimiz, Antalya’mız için, gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu

 

ÜRETİCİNİN TÜKECİNİN YANINDAYIZ

Başkan Böcek, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, şunları söyledi: “Üreticilerimizin her zaman yanında olmalıyız. Girdilerinin, mazotunun, gübresinin, ilacının düşünülmesini diliyorum. Çiftçi kayıt sistemi ile ilgili sıkıntı yaşayan Ziraat Odalarına, destek veriyoruz. Elektrik maliyetlerindeki artışa rağmen hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza 50 ton su kullanımını 50 tl yaptık. Meskenlerde 5 ton suyu 5 lira yaptık. Sosyal belediyecilik anlamında gereğini yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar üreticinin de tüketicinin de yanında olmaya devam ediyoruz.”  

 

UZAY ÇATI 2023’TE

Başkan Böcek, Finike Hali’ne uzay çatı yapılması konusunda 2023 senesi içinde çalışmalara başlayacaklarını müjdeleyerek, Kumluca ve Finike Hallerine kamera sistemi kurulacağını kaydetti. Başkan Böcek, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü de kutlayarak, “Kadınlarımızın yüzünün güldüğü, çiftçinin, üreticinin,  gençlerin geleceğe umutla baktığı, bütün vatandaşları mutlu olduğu, aydınlık, bolluk, bereketli, günler görmek dileğiyle sezonumuz hayırlı olsun” dedi. 

 

GEYİKÇİ ‘BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi de artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin sebze ve meyve fiyatlarını etkilediğini, vatandaşın ucuz sebze meyveye ulaşmasını zorlaştırdığını söyledi. “Bu zorlukları birlik beraberlik içerisinde aşacağımıza inanıyorum” diyen Başkan Geyikçi,  “Çiftçinin halinden anlayan, cam seralardan bugünlere gelen Torosların evladı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhitin Böcek’e çiftçilerimize, komisyoncu esnafımıza, Finikeli hemşehrilerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

HALDEN ANLAYAN BAŞKAN 

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan da şöyle konuştu; “Bu dünya şehrinin en büyük yükünü değerli Başkanımız Muhittin Böcek çekiyor. Biz kendisine gerçekten halden anlayan Başkanımız olarak hitap ediyoruz. İnşallah bundan sonra kendisini fahri halci olarak düşünmek istiyoruz.” 

 

ALP’TEN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Törende konuşan Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere tarım alanında çok büyük bir desteği olduğunu söyledi. Alp, “Sayın Başkanımıza kooperatiflere ve enerji desteğinden, kapalı devre sulamasına kadar çiftçimize bugüne kadar vermiş olduğu destekler için teşekkür ederim” dedi.  

 

SEZON HAYIRLI OLSUN

Törende Finike’nin tarım ve ticaretine katkı sağlayan firma temsilcilerine plaket takdim edildi. Finike Hal Dernek Yönetim Kurulu Başkan Muhittin Böcek’e de çiftçiye ve üreticiye katkılarından dolayı plaket takdim etti.  Daha sonra dualarla sezon açılışı gerçekleştirildi. Başkan Böcek, açılışın ardından hal esnafını ziyaret ederek, bereketli bir sezon diledi.

 

GEYİKÇİ’YE ZİYARET

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi de makamında ziyaret ederek, ilçeye kazandırılacak hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni