Van Büyükşehir Belediyesi 235 Okula Kütüphane Kazandırıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kütüphanesi olmayan 235 okula kütüphane yapıyor. 115 okulun kütüphanesi tamamlanırken, 120 okulda ise çalışmalar sürüyor.

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın öncülüğünde eğitime yönelik başlatılan destekler sürüyor. 'Kitap Van Projesi', ‘Etüt Van Projesi, Sürekli Eğitim Merkezleri, Okullara kütüphane kazandırılması ve öğretmen odalarının yenilenmesi gibi projelerle eğitime destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Bu kapsamda kentin eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin daha rahat kitaplara ulaşmasını sağlamak için 235 okula daha kütüphane kazandırılıyor. Özellikle kentin dezavantajlı bölgelerinde bulunan ve kütüphanesi olmayan İlkokul, Ortaokul ve Liseye sıfırdan kurulan kütüphaneler baştan aşağı donatılarak öğrencilerin hizmetine sunulacak.

 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca farklı bir konseptte dizayn edilen kütüphanelerde, sandalye, masa, kitaplık, dolap, perde, boya, parke, halı ve kitaplar yer alıyor.

 

Gençlere ve çocuklara kitap okumayı sevdirecek zengin içerikli kütüphanelerin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni