Turist Rehberleri Eğitildi

Profesyonel Turist Rehberleri İnanç Turizmi hakkında eğitim aldı.

 

İzmir Rehberler Odası ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ‘Yedi Kiliseler Uzmanlık Eğitimi’, Kültür ve İnanç Turizmi Derneği’nin katkılarıyla teorik ve pratik olarak iki aşamalı olarak gerçekleştirdi. 

 

İzmir Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Macit Şaşzade “Bu yıl üçüncü kez Turist Rehberleri Birliği ile (TUREB) ile birlikte ‘7 Kiliseler Uzmanlık Programına’ başladık. 5 gün süren program bir sınavla sona erdi. Profesyonel Turist Rehberleri, hem teorik hem de pratik bazda eğitim aldı. Eğitimi Türkiye, Avrupa ve Asya’da erken yahudilik ve hristiyanlık konusunda uzman bir isim olan Amerikalı Prof. Dr. Mark Wilson verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen rehberler Roma Dönemi, Erken Hristiyanlık ve Yedi Kiliseler hakkında eğitim aldı. Sahada alanda birebir kazı başkanlarının da katıldığı eğitimler verildi. Kültür ve İnanç Turizmi Derneği’nin bize verdiği destek çok büyük. Prof. Dr. Mark Wilson’ı rehberler ile buluşturdu ve sponsor oldu sayesinde meslektaşlarımıza çok daha uygun şartlarda bu fırsatı sunmuş olduk. Dernek Başkanı Levent Oral’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kültür ve İnanç Turizmi Derneği Başkanı deneyimli turizmci Levent Oral, Dernek olarak; İnanç turizminin yükselişe geçtiği bu dönemde rehberlerin de eğitimini önemsiyoruz. Türkiye’de İnanç Turizminin önemli ziyaret merkezlerinin tanıtımının yapılarak yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını ve turizm gelirlerinin artırılmasını hedefleyen Kültür ve İnanç Turizmi Derneği, Türkiye’deki rehberlerin bu konuda eğitilmesine katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Profesyonel Turist Rehberleri Roma Dönemi, Erken Hristiyanlık ve Yedi kiliseler 5 gün boyunca sertifikalı eğitimlere katıldı. Teorik eğitimin yanı sıra Smyrna, Bergama, Akropolis, Sardes, Efes gibi birçok Antik Kente gidip yerinde öğrenme şansı buldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde erken dönem Yahudilik ve Hristiyanlık konusunda araştırmalar yapan ve uzun zamandır Türkiye’de çalışmalar yapan, sayısız tarihi ve arkeolojik alanla ilgili çeşitli kitaplar yazan, Prof. Dr. Mark Wilson ve Pamukkale Üniversitesi’nde Dr. İnci Türkoğlu’nun verdiği eğitimlere kimi zaman kazı başkanları da eşlik etti ve kazılarla ilgili son gelişmeler rehberlere anlatıldı” diye konuştu.

 

İZRO ‘Yedi Kiliseler Uzmanlık Eğitimi' sertifika törenine İzmir İl Kültür Müdürü Murat Karaçanta’da katıldı. Eğitime katılımlarından dolayı tüm rehberlerimize ve rehberlerin eğitilmesine önem veren İzmir Rehberler Odası, Tureb ve Kültür ve İnanç Turizmi Derneği’ne teşekkür ederiz dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni