TEGV her çocuğun “eğitim hakkından” eşit şekilde yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

 

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” diyerek 27 yıl önce çıktığı yolculuğunda bugüne kadar 3 milyonun üzerinde çocuğa dokundu. Bugün de 27 yıldır olduğu gibi her çocuğun temel hak ve özgürlüklerini savunan ve nitelikli eğitime erişim hakkı için çalışan TEGV, etkinlik noktalarında ve uzaktan atölyelerinde ‘Çocuk Hakları’ konusunda çocukları bilinçlendiriyor, çocukların haklarını savunmaları için onlara özgüven aşılıyor. 

 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989’de kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ardından her yıl 20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kabul ediliyor. 27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 28 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği veriyor.

 

Dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama her çocuğun hakkı

Daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanan TEGV, 55 etkinlik noktasında ve uzaktan eğitim imkanlarıyla çocukların kendi hakları olduğunun farkına varmaları için çeşitli atölyeler düzenliyor ve çalışmalar yürütüyor. TEGV, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde her çocuğun; dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlenceli aktivitelerde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı gibi başlıca çocuk haklarına vurgu yaparak çocukların sahip oldukları haklara dikkat çekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni