Lahor YEE Geleneksel Türk Okçuluğu Sertifika Programı Düzenledi

Lahor Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen geleneksel Türk okçuluğu kurslarını tamamlayan Pakistanlı kursiyerlere yönelik sertifika programı gerçekleştirildi.

 

Lahor YEE Koordinatörü Eren Miyasoğlu açış konuşmasında, geçmişten günümüze aktarılan ve Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Türk okçuluğunun tarihinden bahsederek Pakistan’da geleneksel Türk okçuluğunun tanıtımı çerçevesinde düzenlenen kursların başarılı bir şekilde tamamlanmasından ve Pakistanlıların kurslara gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Miyasoğlu, Enstitü tarafından düzenlenen kurslar ile Pakistan’daki “kemankeşlerin” sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle geleneksel Türk okçuluğunun tarihi ve kültürel ögelerinin dünya çapında tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “Kemankeş Projesi” kapsamında gerçekleştirilen kursları başarıyla tamamlayan 30’dan fazla kursiyere Lahor YEE Koordinatörü ve etkinliğe ev sahipliği yapan Aiwan-e Iqbal Complex’in Müdürü Anjum Waheed tarafından sertifikaları takdim edildi.

 

Programda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “Geleneksel Türk Okçuluğu” adlı belgeselin gösteriminin ardından Türkiye’de öğrenim gören Pakistanlı Muhammad Huzaifa tarafından bağlama dinletisi gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni