Büyükşehir İtfaiyesinden Tersan ekiplerine eğitim

Büyükşehir İtfaiyesi, Yalova’da bulunan Tersan Tersanesi Acil Durum Ekiplerine eğitim verdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, yangın ve afetlere karşı eğitim faaliyetleri devam ediyor. Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM tarafından verilen eğitimler kapsamında Yalova’da kurulu bulunan Tersan Tersanesi Acil Durum Ekiplerine gruplar halinde ‘Acil Durum Ekip’ eğitimleri verildi.

 

ACİL DURUM EKİPLERİ BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Olası yangın ve acil durumlara karşı, kurum ve kuruluşlar bünyesinde oluşturulan Acil Durum Ekipleri, profesyonel müdahale birimleri ulaşıncaya kadar olaya müdahale ve kontrol altına alma faaliyetleri yürütüyor. Kurumlar için önemli olan Acil Durum Ekiplerine eğitimi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi veriyor. Bu kapsamda son eğitim Yalova ilinde kurulu bulunan Tersan Tersanesi Acil Durum Ekiplerine verildi.

 

EĞİTİMLER KOBİTEM EĞİTİM TESİSLERİNDE

Eğitimler, Sanayi Mahallesi’nde yeni inşa edilen hizmet binasının hemen arkasında bulunan İtfaiye Eğitim Merkezi Eğitim Tesislerinde veriliyor. Eğitimlerde yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri, kişisel koruyucu donanım, yangına müdahale malzemeleri, yangına müdahalede ekip organizasyonu başta olmak üzere birçok konuda teorik ve pratik bilgiler sunuldu. Ayrıca, oluşturulan simülasyon ile sıvı ve gaz yangınlarına müdahale metotları da uygulamalı olarak Acil Durum Ekiplerine aktarıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni