Metpor Dış Duvar Kaplama ve Isı Yalıtım Malzemeleri

Duvar, kütlesi en fazla olan ve ısıyı en çok biriktiren elementtir; Bu nedenle istenilen iç konforun sağlanması için kışın ısıtmanın sağladığı ısıyı kaybetmesini önlemeli, yazın ise güneş ışığından kaynaklanan ısı birikimini azaltmaya çalışmalıyız.

Bu, evin içindeki duvarların ısı kaybı yaşamamasının en önemli sağlayıcısı, dışarıdaki bir ısı yalıtım sistemi ile daha etkili bir şekilde elde edilir.

Aynı şekilde, oturulan bir binanın dış cephe kaplama çalışmalarında, sistem dışarıdan yerleştirildiğinde operatörlerin evlerin içine girmesine gerek kalmadığından, uygulama çalışmalarının mal sahiplerini aşırı derecede rahatsız etmediğini belirtmek gerekir.

Dış cephe mantolamanın bu şekilde yerleştirilmesinin yaşanabilir yüzeyin azalmasını önlediğini vurgulamak önemlidir. Türkiyede’deki mevcut 23 milyon evden 15 milyonunun 30 yaşın üzerinde ve 5 milyonunun da 50 yaşın üzerinde olduğu akılda tutulmalıdır. Bu durum da gerekli yaşanabilirlik ve ısıl konfor gerekliliklerini karşılamamaktadır. 2022 araştırmasına göre Türkiye’de yaşayan insanlarımızın %68’i evlerinin sıcağa ve soğuğa karşı yalıtımından memnun değil.

Metpor Dış Cephe Mantolama ve Cephe Kaplama Levhaları

Dış cephede eps strafor ısı yalıtım sistemi ile bitirilen cepheler, CTE’nin zorunlu kıldığı yangına tepki gerekliliklerini fazlasıyla karşılamaktadır. B1 sınıfı alev yürütmez özellikte olan bu malzemeler mevcut yönetmeliklere uygundur.

Yangın güvenliği açısından, Türkiyede’deki binalar iki yönetmeliğe tabidir:

İnsanların kaldığı kamu binaları ve özel binalar için geçerli olan Teknik Bina Yönetmeliği.

Sanayi Kuruluşlarında Yangın Güvenliği Yönetmeliği endüstriyel kullanıma yönelik binalar, kuruluşlar ve alanlar için geçerlidir.

Her ikisi de bir yangın durumunda yangının dışarıya yayılmasını önlemek için cepheye monte dış cephe mantolama ürünlerinin gerektirdiği yangın davranışını düzenler.

Yangın durumunda Temel Güvenlik Belgesi Dış yayılma, Bölücüler ve cepheler, cephelere yapılacak mantolama ürünleri ile ilgili gereklilikleri içerir: cephelerin dış cephe kaplamalarının yüzeyinin veya söz konusu cephelerin havalandırmalı odalarının iç yüzeylerinin %10’undan fazlasını kaplayan malzemelerin yangını, 3,5 yüksekliğe kadar en az B-s3, d2 olacaktır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı