İngiltere Vize Başvurusu İçin Hesapta Ne Kadar Para Bulunması Gerekir?

İngiltere vizesi başvurusu yapmak isteyen ve konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak kişilerin en sık cevap aradığı soruların başında İngiltere Vize Başvurusu İçin Hesapta Ne Kadar Para Bulunması Gerekir? Sorusu gelmektedir. İngiltere vizesinde olduğu gibi birçok ülke vize başvuruları sırasında vize başvurusu yapan kişinin seyahat edeceği ülkedeki harcamaları için gerekli olan bütçeye sahip olup olmadığından emin olmak istemektedir. Bu nedenle vize başvurusu yapacak olan kişi banka hesaplarının ayrıntılı dökümleri talep edilmektedir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de gerekli olan meblağnın banka hesabına döküm alınacağı gün yatırılmamış olmasıdır. Hesap dökümleri alınmadan önce hesaba girişi yapılan büyük miktardaki paralar başvuruları inceleyen kişiler tarafından yetkililere kandırmaya yönelik bir hareket olarak algılanabilir. Bunun sonucunda da vize reddedilebilir. Ayrıca vize başvurusu için kullanılacak olan hesap dökümlerinin internet çıktısı olmaması gerekmektedir. Resmi olarak onaydan geçmemiş olan hesap dökümleri konsolosluklar tarafından kabul edilmemektedir. Bankalara gidilerek detaylı hesap dökümleri talep edilerek imzalı ve kaşeli bir şekilde alınması gerekmektedir.

İngiltere vize başvurusu için banka hesap dökümlerinin hesabın geçmiş hareketlerini de içerek şekilde detaylı olarak alınması gerekmektedir. Vizeyi değerlendirme sürecine alacak kişiler başvuru yapan kişinin sadece hesabında ne kadar para olduğuna değil aynı zamanda aylık veya haftalık periyotlarda ne kadar para giriş çıkışı yaptığına, parayı ne şekilde harcadığına dikkat ederek vizeyi bu bilgiler doğrultusunda değerlendirmeye alır. Hesaba gelen paranın kimler tarafından gönderildiği de bu aşamada büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle banka hesap dökümleri genellikle 6 ay süreleri kapsayacak şekilde talep edilse de başvuru yapılacak vize türüne göre bu süre daha uzun da olabilir.

İngiltere Vize Başvurusu Banka Dökümü Nedeni ile Reddedilir Mi?

İngiltere vize başvuruları banka dökümleri nedeni ile reddedilebilir. Bu sebeple sürekli kullanılan, aylık veya haftalık düzenli para giriş çıkışları bulunan hesapların hesap dökümlerinin iletilmesi vize başvurusunun incelenmesi sırasında karşılaşılacak problemlerin önüne geçecektir.

İngiltere vize başvurusu sırasında banka hesap dökümünde hesapta var olduğu görülen paranın, vize başvurusu sahibinin seyahati boyunca masraflarını karşılayabilecek tutarda olmasına dikkat eder. Bu neden hesap dökümünde görülen harcamalar ile doğru orantılı olarak vize başvuru sahibinin günlük giderlerini yüzeysel olarak hesaplar. Ardından seyahatin uzunluğuna göre seyahat boyunca yapılacak olan harcamaların tutarını belirler. Bu tutarın banka hesabından bulunmadığı durumlarda ise vize başvurusu yapan kişinin seyahat boyunca kendi giderlerini karşılayamacağını düşünerek vizesini reddedebilir.

Bu nedenle İngiltere vizesine başvuru yapılırken hesapta bulunması gereken para miktarı hakkında net bir tutar belirtmek doğru olmaz. Vize türüne, seyahat süresine ve kişinin günlük harcamalarına göre farklılık gösterecek olan bu tutar ile ilgili en doğru bilgi resmi başvuru merkezleri tarafından vize başvurusu yapacak olan kişilere iletilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni